Každá éra má vlastní trendy v líčení a úpravě vlasů. I když možná máte rády ověřenou klasiku, po nějakém čase může vypadat váš střih s barvou poněkud zastarale. Pokud se bojíte vystoupit ze své komfortní zóny, níže se podíváme na to, které účesy by vám mohly slušet.

Určitě ze své zkušenosti víte, že některé starší příbuzné mají tendenci nosit účesy, které byly moderní v dobách jejich mládí. I když působí neobvykle, svou konstrukcí působí v dnešní době poněkud zastarale. Kromě toho, že nevypadají módně, jejich nositelky dávají jasně najevo, že zaspaly dobu a odmítají zkoušet nové úpravy vlasů, které by jejich zevnějšek aktualizovaly pro současnou dobu.

Ačkoliv vaše přešlapování na místě velmi dobře chápeme, ve svém vlastním zájmu byste měly začít uvažovat o (alespoň malé) změně, která vám jednoznačně prospěje.

trendy účesy

Tipy a triky, jak vypadat moderně

Všichni se shodneme na tom, že trvalá s melírem rozhodně není výkřikem poslední módy. Také vám nejspíš nebude moc platné nošení hodně populárních barevných přelivů v pastelových barvách, kterým se začalo lidově přezdívat květák.

Pokud si zatím netroufáte na změnu účesu, ale jste otevřená doplňkům, zkuste si pořídit pár stylových sponek a čelenek, které můžete střídat podle nálady. Hodně oblíbené jsou i různé věnečky a zdobené hřebeny, které využijete při vytváření komplikovanějších slavnostních účesů. Jakmile si na tyhle detaily zvyknete, mělo by pro vás být jednodušší zkusit i novou barvu se střihem.

Místo klasického melíru zkuste třeba:

  • Přirozeně vypadající ombré
  • Kombinaci zesvětlených pramenů v nově obarvených vlasech (třeba karamelová a čokoládová nemusí vedle sebe vypadat vůbec špatně)
  • Sofistikovanou jednolitou barvu vlasů 

5 moderních účesů pro ženy

Zvlněné vlasy se střední pěšinkou

Pokud máte delší vlasy, které nejsou postupně sestříhané, můžete si je zkusit rozdělit na pěšinku uprostřed. Následně pak takto rozdělené vlasy upravte jemným zvlněním, které může být buď ve formě plážových vln (o které se postará speciální slaný sprej a tenká žehlička na vlasy) nebo glamour vlny, které uděláte buď natáčkami nebo kulmou. Pokud budete kulmovat, všechny ruličky vlasů po natočení znovu srolujte a připevněte je k hlavě pinetkou. Jakmile vlasy vystydnou, nalakujte je a teprve pak je pusťte dolů.

účesy moderní mikádo

Dokonalé mikádo

Ať už je vám dvacet nebo padesát, vždycky budete vypadat skvěle v dokonale střiženém mikádu, které je samo o sobě moderním účesem. Podmínkou je, aby bylo dokonale vyfoukané (nebo zvlněné) a abyste do vlasů aplikovala pečující olej, který je dokonale uhladí. Do mikáda pak můžete dát ozdobnou čelenku nebo výrazné sponky, které seženete v každém obchodě s vlasovými doplňky.

Moderní princezna Diana

Hodně žen i dnes přitahuje příběh princezny Diany, která byla ve své době jednou z nejvýraznějších módních ikon. Pokud nechcete přejímat její styl do úplného detailu, ale zároveň se nebojíte kratších vlasů, nechte si pramínky u obličeje ostříhat cca do délky pod uši a za ušima si je nechce trochu delší. Vlasy vzadu můžete při foukání podtočit kartáčem směrem nahoru.

Na topmodelku

Pokud máte své oblíbené topmodelky, které předvádějí prádlo nebo jiné krásné kousky, můžete se jim přiblížit tak, že své husté vlasy necháte ostříhat na ofinu, kterou rozdělíte uprostřed čela (a vlasy pak otočíte na každé straně tak, aby směřovaly k uchu, takže docílíte něčeho, co připomíná záclonku). Ostatní vlasy si nechte delší, ale pro zvětšení objemu si je můžete nechat trochu sestříhat. Když je pak důkladně vyfoukáte, získáte úžasný objem a vzhled bohyně.

dámské moderní účesy

Dokonalé přírodní kudrny

Pokud máte přirozeně kudrnaté vlasy, které ztrácí svůj tvar, přírodní šampon na vlasy s kondicionérem by vám je mohl pomoci obnovit. Zapomeňte ale na česání vlasů po koupání a používejte stylingové přípravky na podporu a na fixaci přirozených vln. Také nezapomínejte používat oleje, které vlasy trochu uhladí a dodají jim lesk.

Všechny ženy mohou kromě používání přírodních šamponů a kondicionérů na vlasy bez obsahu sulfátů vyzkoušet i zlepšení své vnitřní výživy, kterou dovedou podpořit vícesložkové doplňky stravy na podporu růstu vlasů.

Doporučené články